Lahodný kousek na jazyku

Na světě snad není člověk, který by někdy neokusil čokoládu. Samozřejmě jsou různé druhy této pochoutky a dokonce si musíme přiznat, že některé nemají ani nic společného s tou pravou a zdravou pochutinou. Pokud si chceme vychutnat skutečně tu pravou čokoládu, tak musíme hledat v jiných vodách, než mezi klasikou v regálech obchodních domů. 100 % čokoláda je totiž čistá kakaová hmota, která se vyrábí z celých kakaových bobů a pokud chceme skutečně kvalitní produkt, tak musíme se dívat pozorně na složení. Kakaové boby budou hrát hlavní roli. Potom si skutečně můžeme dopřát kousek lahodného pamlsku a dokonce i bez výčitek.

Vysoký obsah kakaa 

Kvalitní kakaová hmota Naklíčeno má skutečně vysoký podíl kakaa a chuťovou vyváženost, což je přirozeně ovlivněno kvalitním zpracováním kakaových bobů. Ty se napřed pomelou, vylisují a usuší na speciálním pracovišti. Kvalitní čokoláda obsahuje zhruba přes 50 % kakaového másla a neobsahuje žádné další suroviny. Navíc kakaové boby jsou nositelem zdraví, protože obsahují antioxidanty, minerály, vitamíny a látky, které dodávají tělu energii a zároveň působí velmi pozitivně na naši psychickou stránku. Také kakaová hmota by rozhodně neměla projít pražením, kdy se většina prospěšných látek zničí. 

Vychutnáváme si pravé tóny

Čokoláda se prodává v různých variantách a také gramáži. Použít se dá poté jako běžná čokoláda. Na vaření, polevy, přelivy, ozdoby nebo jen tak na chuť. Nemusíme se soustředit jen na hořkou příchuť. Zdravě lze polechtat chuťové pohárky i mléčnou čokoládou. V nabídce je i kvalitní bílé provedení, to nám dává možnost kreativně tvořit dekorace na dortech a zákuscích. Malý kousek posílí naše tělo energií a pozvedne dobrou náladu. Inu čokolády to tak dělají, ale je třeba se mít na pozoru. Pouze kvalitní výrobek a ne celé balení. To by zase štíhlé linii moc neprospělo. Některé receptury mají zvláštní specializaci, že se dědí z generace na generaci a poté si lze vychutnat i ovocné tóny.

Profolio na Facebooku

Related posts

Leave a Comment